Sosyal Medya

Güncel

YGS'ye nefes açıcı tüp ilaçla girdiği için sınavı iptal edilen Zehra Betül Baş’a sevindirici haber

Tokat’ta Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) nefes açıcı tüp ilaçla girdiği için sınavı iptal edilen Zehra Betül Baş’a sevindirici haber Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan (Ombudsman) geldi. Sınavı geçerli sayılan Baş, gelen mesajla birlikte hayatının en büyük sevincini yaşadı.



Tokat’ta Yüksek Öğretime GeçiÅŸ Sınavına (YGS) nefes açıcı tüp ilaçla giren Zehra Betül BaÅŸ’ın, sınavının iptal edilmesi kamuoyunda geniÅŸ yankı bulmuÅŸtu. Alerjik astım hastası BaÅŸ’ın tüp ilaçla salona girdiÄŸi gerekçesiyle sınavının iptal edilmesine iliÅŸkin KDK’ya müracaatı sonrasında sevindiren haber geldi. Sınavı geçerli sayılan BaÅŸ, gelen mesajla birlikte hayatının en büyük sevincini yaÅŸadı. ÖSYM sorgu ekranına baktığında derecesini ve puanlarını gören BaÅŸ, emeklerinin boÅŸa gitmeyecek olması nedeniyle farklı duygular yaÅŸadı.

'Ä°NANILMAZ BÄ°R DUYGU'
 
Tokat Milli Piyango Ä°hya Balak Fen Lisesi 4’üncü sınıf öğrencisi Zehra Betül BaÅŸ (18) sınavnın geçerli sayılması için emek veren herkese teÅŸekkür etti. Sevincini ailesi ve öğretmenleri ile paylaÅŸan BaÅŸ, "Bu mutluluk gerçekten kelimelerle anlatılabilecek gibi deÄŸil. Sınav sonuç ekranımda sınavımın geçersiz sayıldığını gördüğümde gerçekten çok büyük bir yıkım yaÅŸamıştım dün akÅŸam mesaj geldi sınav sonucunuzu kontrol edin diye. Belgem var ve LYS’ye girebilir yazıyor. Defalarca kontrol ettim gerçekten inanılmaz bir duygu" dedi.
 
SEVİNÇ GÖZYAŞLARI DÖKTÜ
 
Sınav sonuçlarının iyi geldiÄŸini ifade eden BaÅŸ, "Ä°stediÄŸim hedefe ulaÅŸacağım inÅŸallah. 48 binlerde geldi. LYS’de daha çok çalışarak istediÄŸim yere gideceÄŸim inÅŸallah. Herkese çok teÅŸekkür ediyorum. Hiç umuduum yoktu ümidimi kesmiÅŸtim. Seneye kaldı derken bir mesaj geldi. Tam umudumu kestiÄŸim anda. Ben mutluluktan aÄŸladım, ailem de benimle birlikte sevinç gözyaÅŸları döktü. Herkes çok sevindi. Tanımadığım insanlar bile benim adıma mutlu oldu" diye konuÅŸtu.
 
Genç kızın babası Osman Baş da konuya duyarlılık gösteren herkese teşekkür ederek kızının emeklerinin boşa gitmeyeceği için mutlu olduklarını kaydetti.
 
Yüksek Öğretime GeçiÅŸ Sınavına (YGS) iddiasına göre görevlilerin izni ile nefes açıcı tüp ilaçla giren BaÅŸ, 28 Mart’ta ise ÖSYM ekranında ’Sınav kurallarına uymadığınız için sınavının geçersiz sayılmıştır’ yazısını görünce hayatının ÅŸokunu yaÅŸamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.